Laat jouw vacaturetekst checken

Wil je weten of je een goede vacaturetekst hebt geschreven?

Maak dan gebruik van mijn vacaturecheck.

Krijg constructieve feedback. Feedback die jou helpt richting gewenste kandidaat.

IK CHECK OF JOUW VACATURETEKST WERKT

 1. Bespaar jezelf een mailbox vol tijdrovende sollicitanten.
 2. Ga alleen maar voor die ene fantastische nieuwe medewerker.
 3. Een medewerker met verstand van zaken.
 4. Een medewerker die er zin in heeft. 
 5. Is dat wat je wilt? Maak dan gebruik van mijn vacaturecheck.

WAAR IK OP LET:

Volledigheid

Heb je overal aan gedacht?

Duidelijk en concreet

Is je tekst in heldere taal geschreven?

Vraagtekens

Roept je tekst nog vraagtekens op?

Let op:

ik herschrijf je tekst niet, ik voorzie jouw eigen tekst van feedback en tips. Ga daar vervolgens mee aan de slag en verras jezelf. Jij kunt dit!

WAAROM EEN VACATURECHECK?

Het schrijven van een goede vacaturetekst kost tijd, tijd die je waarschijnlijk helemaal niet hebt.

 • Maar heb je straks wel tijd om tig kandidaten af te wijzen? Eerst ploeter je de motivaties door en dan kan je ze 1 voor 1 afwijzen. In het ergste geval bellen ze je ook nog op voor tekst en uitleg.
 • Heb je wel tijd voor nutteloze voorbereiding? Denk alleen al aan de tijd en moeite die het je kost om een moment te prikken waarop iedereen kan. Je verstuurt uitnodigingen en routebeschrijvingen. En natuurlijk wil je niet onvoorbereid het gesprek ingaan, dus je bestudeert het profiel, stelt vragen op en stemt nog even af met een collega …
 • Heb je wel tijd over voor een kopje koffie, koetjes, kalfjes en een mismatch? Voordat het gesprek echt van start gaat ben je al kostbare tijd kwijt. En dat is geen probleem als dit tijd is die iets oplevert. Maar je verliest alleen maar als je kennis maakt met een kandidaat die het sowieso niet gaat worden.

Kun je nutteloze gesprekken altijd ondervangen met een vacaturetekst? Nee, dat kan niet. Maar je kunt het wel tot een minimum beperken.

Dus wil je zeker weten dat jouw schrijftijd iets oplevert, vraag dan een VACATURECHECK aan. Het kost je slechts €47,- en het levert je heel veel op. Kennis, zelfvertrouwen voor een volgende tekst en natuurlijk de beste kandidaat!

Ik weet hoe het is om een vacaturetekst te moeten schrijven

Man, wat een stress kan dat opleveren. Aan het einde van de dag nog snel een tekst eruit rammen, want tijd heb je nooit en hij moet gepubliceerd.

Maar geloof me, snel ‘iets’ publiceren werkt niet.

 • Ja, je krijg reacties binnen, maar niet de reacties die je wilt.
 • Ja, je plaatst snel iets ‘dan is dat maar gedaan’. De opluchting is helaas maar van korte duur. Daarna ben je vooral heel veel tijd kwijt aan sollicitanten die niets opleveren. Oh ja, toch wel. Frustratie.
 • Soms heb je geluk en wordt jouw vacaturetekst opgemerkt door die parel van een kandidaat. Het is dan maar te hopen dat je nog de energie hebt om die hele motivatiebrief te lezen waaruit dat blijkt.

Bespaar jezelf al die ellende. En laat mij je vacaturetekst checken.

Ik weet wat werkt, omdat ik ook weet wat niet werkt. Logisch na bijna 10 jaar ervaring in de uitzendbranche en 2.5 jaar als tekstschrijver van met name vacatureteksten. Er zijn zoveel vacatureteksten door mij geschreven, ik kan er Paleis Noordeinde mee behangen.

HOE WERKT EEN VACATURECHECK

 

 1. Na betaling ontvang je van mij een mail.
 2. Reply op deze mail door me jouw vacaturetekst toe te sturen.
 3. Binnen 48 uur krijg je jouw vacaturetekst retour met al mijn tips en tricks in de kantlijn.

KIES NU NIET VOOR TIJD, MAAR VOOR KWALITEIT.

THANK YOURSELF LATER.

“Een aantal maanden geleden zocht ik een tekstschrijver voor onze startup RECROOT. Met RECROOT ontwerpen wij werkenbij websites voor onze klanten, waarbij de websiteteksten en vacatureteksten cruciaal zijn voor de juiste ‘beleving’ van de sollicitant. Ik zocht naar de juiste mix van professionaliteit, flexibiliteit, kennis, passie, een goede prijs en de juiste schrijfstijl. Ity kon al deze boxjes ‘afvinken’ en het is ook nog eens een prettig persoon om mee te werken!”

Daniëlle van Dusschoten, RECROOT

Lees ook mijn blog eens over hoe je nou een goede vacaturetekst schrijft.

Leren luisteren

Ze zitten aan je hoofd, je weet hoe je ze moet gebruiken maar toch lijken die oren soms een compleet eigen leven te leiden. Ze luisteren bij voorkeur alleen naar wat ze interesseert en interpreteren boodschappen vaak op een volledig eigen manier. Gelukkig kun je leren luisteren.

Lees verder »

Anderen zeggen

Zij pakt de essentie
“Je hebt tekstschrijvers en tekstschrijvers ... hoe weet je nu of je de juiste te pakken hebt?! Dat weet je als je Ity spreekt. Zij weet de vraag achter de vraag naar boven te halen en daarmee de essentie van jouw boodschap.”
Monique van Rooijen,
Movaro
Met Ity samenwerken is echt heel prettig! Ze haalt de kern uit de interviews en vertaalt dit naar goed leesbare teksten. Daarnaast houdt Ity iedereen keurig op de hoogte van de voortgang. Kortom; met Ity is het heel fijn samenwerken.
Wouter Gruijters
Urban-Innovators