Misschien ken je dat wel, dat je bij een uitvaartdienst bent en dat je het gevoel bekruipt wat een ontzettend leuk mens de ander moet zijn geweest. Ik denk weleens dat je mensen pas echt leert kennen bij hun uitvaart, want dan komen de verschillende verhalen samen. Maar is dat niet ontzettend jammer?

In mijn omgeving kent ook iedereen een ‘andere’ Ity. Mijn thuis, mijn ouders, mijn broers, mijn vriendinnen, kennissen, buren, klanten en mensen die je tegenkomt aan het schoolplein of in de sportschool. Ze zien allemaal een deel van mij, maar al die delen samen vormen wie ik ben.  

Horen en beleven 

Maar de mensen die ik ken, ken ik ook niet helemaal. Want als ik met een vriendin klets, hoor ik haar verhaal, maar ik heb vaak geen flauw idee hoe ze haar werk uitvoert. Daar sta ik niet naast. En tussen horen en beleven zit dan weer een wereld van verschil.  

Thuiswerken

Door dat thuiswerken is het in ieder geval al makkelijker om te snappen hoe je eigen partner zijn of haar werk uitvoert. En collega’s en klanten krijgen soms een inkijkje in jouw thuis. Je kent de beelden wel, toch? De kat die over het toetsenbord loopt en het schreeuwende kind dat de vergadering verstoort

Gezellig hoofd

Toch geloof ik wel dat alle delen vanuit mijn binnenste komen, dat ik in al mijn rollen wel puur probeer te zijn. Als dat kan natuurlijk. Want als ik ’s ochtends met mijn verkeerde alles uit bed stap, zet ik natuurlijk wel mijn gezellige hoofd op als ik een mogelijk nieuwe klant spreek. Die bui van mij is maar een momentopname en zo’n momentopname hoeft de boel natuurlijk niet te verpesten. Dus dan gedoog ik een blij hoofd. En soms maakt dat blije hoofd vanzelf weer ruimte voor een blij gevoel. Dat is wel zo fijn voor iedereen. En blijft de dag slecht, dan hang ik eenmaal thuis mijn jas aan de kapstok, mijn masker ernaast en dan is het thuis maar duidelijk dat je me beter even kunt laten … 

Wie is de tekstschrijver

Tekstschrijver

Maar welk deel van mij zie je dan als je mij kent als tekstschrijver? Dat, lieve mensen, is misschien wel mijn beste deel. Daar zit mijn talent. Ik doe niet alleen als tekstschrijver, ik ben echt tekstschrijver. Ik voel jouw verhaal, vang ‘t en vertrouw ‘t toe aan het papier. Jouw woorden, mijn sausje. Briljante combi, al zeg ik het zelf.

Vacaturetekst

En weet je dat je dat talent bij iemand anders ook kunt aanspreken? Superhandig als je een vacaturetekst schrijft. Zo kan de gewenste kandidaat zichzelf echt herkennen. Om je daarbij te helpen, geef ik je mijn 15 gouden basisvragen cadeau die ten grondslag liggen aan al mijn vacatureteksten. Download ze hier

Echt Ity

Maar even terug naar al die andere delen van mij, die als vrouw van, mama, vriendin … net zo echt Ity. En hopelijk duurt het nog heel lang, voordat al mijn delen, al mijn rollen in één dienst samenkomen. 

Ken de ander, maar dan ook echt helemaal …