Wanneer je wacht op dat ene geniale idee alsof je hoogstpersoonlijk een gouden ei probeert uit te broeden. Soms bubbel en bruis je je hersenpan uit en andere keren lijkt het alsof je probeert te communiceren met je eigen interne leegte.

Zie je jezelf al zitten achter je toetsenbord? Zo nu en dan tik je een letter in en je hoopt maar dat je vingers dan vanzelf de weg over het toetsenbord vinden.  Maar dat gebeurt niet. Dat gebeurt eigenlijk al twee uur niet.

Inspiratie op commando

Inspiratie komt niet altijd op het moment dat het er moet zijn. Helaas, want je speech, blog of brochure schrijft zichzelf niet. Vaak weet je van tevoren al dat er een tekst uit jouw pen moet vloeien maar stel je dit net zolang uit totdat er geen ontkomen meer aan is. En moeten, is niet voor iedereen de juiste bron om motivatie uit te putten.

Inspiratie waar ben je?

Om inspiratie te vinden, kun je maar beter stoppen met deze krampachtig te zoeken. Vanuit een kramp ontstaat niets, nou ja bijna niets. Buikkramp levert wel vaak resultaat op. Laat los waar je mee bezig bent, geef je hoofd weer lucht en ruimte. Je zult zien dat als je met hele andere dingen bezig bent een idee vanzelf te binnen schiet.

  • Even wandelen dus…. De paden op, de lanen in of gewoon een blokje om.
  • Pen en papier. Zorg ervoor dat je altijd pen en papier of een smartphone bij de hand hebt om een aantekening te maken. Want zo snel als een idee oppopt in je hoofd, zo vluchtig kan deze je ook weer ontsnappen.
  • Maak een mind map. Wat is je onderwerp en wat kan je daar allemaal bij bedenken? Brainstorm met jezelf of met iemand anders. Rem jezelf niet, schrijf alles op.
  • Beter goed gejat dan slecht bedacht. Klinkt lekker maar is echt een slecht plan. Wat je wel kan doen, is inspiratie opdoen door gebruik te maken van Pinterest bijvoorbeeld.
  • https://answerthepublic.com/ Deze man heeft pas inspiratie. Een ideaal middel om zoveel mogelijk ideeën te laten spuien bij een onderwerp. Check het zelf.

Mijn inspiratie

Mijn hoofd bubbelt vaak. Ik hoor iets en er poppen direct allerlei ideeën op. Gekke gedachtes maken sprongen in mijn hoofd wanneer ik iets zie gebeuren. Inspiratie zit voor mij in de dingen die ik zie en hoor. Het zijn de kleine dingen die tot grote proporties uit elkaar worden getrokken in mijn hoofd.

Vaak voel ik de tekst al nog voordat ik ‘m op papier kan zetten. Even loskomen van het idee werkt bij mij erg goed. Een rondje lopen scheelt mij vaak tijd in plaats van dat het mij kost. Even letterlijk weglopen levert op.

Wil je mijn hoofd even lenen voor inspiratie? Geen probleem, ik denk graag met je mee. Komen we samen tot de meest uitmuntende ideeën.

Inspiratie waar blijf je?