Vooraf maakte ik het grapje dat ik op mijn eerste werkdag met mijzelf in gesprek zou gaan. Een werkbespreking met mij over de in te vullen doelen. Brainstormsessie met mijn allen, mogelijk op de hei. In te plannen vakanties en wellicht een bedrijfsreglement. In werkelijkheid had ik op de eerste echte werkdag een beetje buikpijn. Want je eigen winkel dromen is toch wel iets anders dan je eigen winkel runnen. Wat doet een ‘eigen ondernemer’ op dag 1?

Ik baas over mij

Weken daarvoor bij het opvouwen van de was viel ineens de euro (voor de oudere lezer het kwartje). Dolend in mijn eigen carrière bedacht ik mij ‘Waarom begin ik niet voor mijzelf? Waarom ga ik niet gewoon doen wat ik het allerliefste doe?’ En toen de bal ging rollen, rolde die snel en ondertekende ik mijn eigen ontslagbrief. In de weken voorafgaand aan dag 1 kon ik al snuffelen aan het ondernemerschap. Website, logo, professionele foto’s. Briefing hier, opdracht daar en tussen de kerstkransjes en de oliebollen een bezoek aan de KvK. De mevrouw zegt, terwijl ik mijn jas nog aan heb, “Gefeliciteerd”, en dan ben ik ineens echt eigen baas. Wauw. Op dag 1 laat ik iedereen weten dat Ity Schrijft er is. Laat die opdrachten nu maar komen.

Ik baas over mij