Doe jij ook het liefst zoveel mogelijk zelf? Dan is dit artikel voor jou. Het schrijven van vacatureteksten kun je namelijk handig uitbesteden, maar het zelf leren is net zo leuk! Handig voor als je er veel moet schrijven of de vacature-expert op de werkvloer wilt worden. Maar er zijn nog veel meer voordelen op te sommen voor het zelf vacatureteksten schrijven. Wist je bijvoorbeeld dat het je juist ook heel veel tijd kan schelen?

Het kan je geld besparen

Laat je rekenmachine maar in de la, want jij hoeft niet uit te rekenen hoeveel budget er nodig is voor  de vacatureteksten als er een (nieuwe) functie openstaat. Zelf vacatureteksten leren schrijven is een waardevolle investering als je er veel moet schrijven. En je zult meteen merken dat je er steeds meer handigheid in krijgt. Win-win!

Het scheelt je tijd

Uren naar je scherm kijken, overleggen met tien verschillende collega’s om dan de opdracht toch maar uit te besteden. Zonde van je tijd! Wanneer jij weet hoe je een goede vacaturetekst moet schrijven (lees hier vast vijf waardevolle lessen) hoef je het niet meer uit handen te geven en regel jij in no-time alle vacatures voor het bedrijf. En een goede vacaturetekst scheelt je ook een hoop afwijzingsmails en gesprekken met ongeschikte sollicitanten.

Jij leert hoe je een toptekst schrijft

Wanneer je graag nieuwe dingen leert, dan zit het met jou wel snor als je zelf vacatureteksten wilt leren schrijven. Hoe waardevol is het om iets zelf te kunnen? En wie weet komt het je ook wel van pas in andere teksten, want jij weet straks hoe je alles bondig en interessant opschrijft.

Jij weet alles over de (nieuwe) functies op je werk/in je bedrijf

Een van onze klanten vond de vragen die ik stelde tijdens een interviewgesprek voor een vacaturetekst heel inzichtelijk. Zo hadden ze nog scherper wat ze eigenlijk wilden van hun nieuwe kandidaat! Hoe handig is het als jij zelf straks die scherpe vragen kunt stellen en precies weet wat je zoekt? Daarnaast is het ook hartstikke leuk om te horen wat een collega nou precies doet op een dag.

vacaturetekst schrijven
Samen vacatureteksten schrijven

Zelf vacatureteksten schrijven = zelf de controle houden

Vind je het lastig om dingen uit handen te geven? Als je zelf vacatureteksten schrijft, houd je ook zelf de controle. Wanneer je bang bent dat iemand je niet goed begrijpt of wanneer een functie je erg aan het hart gaat, kan het fijn zijn om de tekst zelf te kunnen schrijven. Jij blijft de baas over elke zin, punt en komma.

Wat denk je, is het zelf vacatureteksten schrijven iets voor jou? Volg dan nu deze online cursus vacatureteksten schrijven die je helemaal klaarstoomt voor het schrijven van vacatureteksten. Of laat Ity persoonlijk langskomen, dan kijkt ze tijdens de training meteen met jou naar eerder werk. Alles over deze training vind je via deze link.

Celine – vacaturetekstschrijver bij Team Ity Schrijft

Zelf vacatureteksten schrijven: de voordelen