5 onmisbare lessen over vacatureteksten schrijven

Een paar maanden geleden begon ik met het schrijven van vacatureteksten. Ik ging samenwerken met ItySchrijft en zij leerde mij een hoop tips over het vak. Want ja, het is een vak apart! Daar kwam ik pas achter toen ik eraan begon. Dit zijn mijn vijf lessen – ik leerde ze van een vacaturetekst-expert!

Les #1: vacatureteksten schrijven is hartstikke leuk

Het klinkt misschien een beetje stoffig en als jou binnen het bedrijf de taak is toegeschoven, is het vast niet je favoriet. Je zet toch alleen wat dingen op een rijtje, wat is daar nou leuk aan? Ik kan je vertellen dat een goede vacature bestaat uit veel meer dan een saaie opsomming. Je gaat een bruisende tekst maken: hoe leuk is dat!

Les #2: de beste tekst begint bij de beste vragen vanuit de vacaturetekst-schrijver – jou!

Het belangrijkst is het interview met iemand die de baan ook heeft gedaan of er erg dichtbij staat. En dat is niet even tien minuten bellen, maar een echt goed gesprek over de job. Wat doe je nou precies? Je laat geen detail onbesproken. Dat wist ik niet van tevoren.

Les #3: een goede tekst zorgt er dus voor dat je geen vragen meer over hebt

Je laat geen detail gaan, dus aan het eind zijn er geen vragen meer over. Dubbelzinnige begrippen zijn vanaf nu verleden tijd, net als de vele telefoontjes met eenvoudige vragen over je vacature. Het is belangrijk om -zonder al teveel woorden te gebruiken- zo precies mogelijk te zijn in je verhaal. Wie zoek je nou echt?

Uitgelichte afbeelding
Foto credits: A Lott of Me

Les #4: de meeste vacatureteksten zijn helemaal (nog) niet zo goed

Ik dacht altijd dat een vacature schrijven echt een eitje zou zijn. Je schrijft een beetje op wat je zoekt, zet er nog wat belangrijke punten bij, misschien een mooi plaatje en voilà! Zo zien de meeste vacatures online er ook uit. Maar wil je er echt uitspringen met je vacature, dan is er veel meer nodig dan dat. Met een goede tekst spring je meteen in het oog. Jij doet vanaf stap 1 al moeite voor jouw toekomstige werknemer en/of collega. Sinds ik vacatures schrijf, zie ik in een oogopslag wat er beter kan aan heel veel vacatureteksten.

Les #5: een verkeerde vacature, is een verkeerde sollicitant

Ik schreef het net al: wie zoek je nou echt? Het is heel erg belangrijk dat je dat weet. Misschien denk je wel: hoe meer reacties hoe beter. Maar heb je echt zin om honderden cv’s door te spitten, waarvan je van de helft meteen al ziet dat het niets wordt? Met een messcherpe jobomschrijving kun je dat voorkomen en voordat je het weet staat jouw ideale kandidaat op de stoep. Of hij zit voor de webcam. Dat kan nu natuurlijk ook.

Dit zijn mijn belangrijkste lessen over het zelf schrijven van een vacature. Misschien denk je wel: wow, vacatureteksten schrijven is veel moeilijker dan ik dacht. Geen zorgen! Ity heeft een behulpzame checklist voor je gemaakt, met 15 GOUDEN vragen die je moet stellen bij het schrijven van een vacature. Geen stress meer over je vacatures, download ‘m hier.

Celine Prins

Vacatureteksten schrijven TIPS